You, the petitioner
Sany0119

Behoud huisje QQLQ

1,745 signatures

Het Spoorwachtershuisje aan de Zonstraat 1 in Utrecht is in 2008 fraai opgeknapt. De muren zijn daarbij antraciet gekleurd. Sinds die tijd is het een markant punt in de buurt geworden. Maar nu, twaalf jaar na dato, heeft de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht laten weten dat zij wil dat de muren worden 'hersteld',

Petition

We

Buurtbewoners, regelmatige bezoekers en passanten van het spoorweghuisje, Zonstraat 1 in Utrecht

 

establish that:

Dat het spoorweghuisje in 2008 prachtig is opgeknapt. Het heeft uitstraling die past bij de sfeer van het spoorwegmuseum, de singel en de Oosterbuurt. Van een onopvallend pandje is het een markant herkenningspunt geworden waar iedereen blij mee is, zeker ook door de kleur. Er blijven zelfs toeristen bij staan. 'Herstel' van de kale steen zou door de buurt als een verlies worden ervaren. Het zwarte huisje is een geschenk voor de buurt.

 

and request

Het spoorweghuisje aan de Zonstraat nr 1 te laten in de kleurstelling die het nu heeft.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2021-09-19 
Lead petitioner:
Evert van der Veen 
Organisation:
Buurtcomit√© "Tussen Spoor en Singel" 
Website:

History

Signatures

Updates

In gesprek met de gemeente

Bewoonster Aline Barnhoorn heeft 16 oktober een gesprek gehad met wijkwethouder Anke Klein en gisteren een tweede gesprek met Rob Zakee, directeur van de afdeling Erfgoed van de gemeente. Dat vond ze prettige gesprekken.

+Read more...

Afgesproken is dat de verf op de muren blijft en de zonnepanelen op het dak zolang ze in gesprek zijn. Maandelijks volgt een update van de voortgang van de gesprekken binnen de gemeente naar aanleiding van deze casus. Als er een definitieve uitspraak is, informeren we u hierover. De overweldigende steun van u als ondertekenaars en de grote belangstelling in de media hebben enorm geholpen en brengen een goede afloop steeds dichterbij. Blijf ons steunen!

2020-10-28

het loopt storm

We zijn, na nog geen week, inmiddels beland op ruim 1515 ondertekeningen online, en ruim 25 op papier. En we zijn bedolven onder media-aandacht.

+Read more...

Er komt eind deze week een gesprek met de wethouder en met het hoofd van de afdeling Erfgoed.

In 2018 is al gesproken is in de raad om de regels t.a.v. zonnepanelen op monumenten te versoepelen. Dat nieuwe beleid is nog steeds niet van de grond gekomen, om onbekende redenen. Maar het zou wel heel vreemd zijn om - in afwachting van nieuw beleid- het oude beleid opeens streng te gaan handhaven.

2020-10-11

Dank voor de steun / media

Bewoonster Aline Barnhoorn en petitionaris Evert van der Veen danken de inmiddels meer dan 1000 ondertekenaars voor hun steun. Wij zijn ook blij verrast door de aandacht die deze petitie krijgt in de media.

+Read more...

Hieronder enkele links: Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/grijs-spoorhuisje-utrecht/ RTV Utrecht: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2099199/buurt-komt-op-voor-gekleurd-spoorhuisje-utrecht-gemeente-mag-weleens-meedenken.html DUIC: https://www.duic.nl/algemeen/aline-barnhoorn-heeft-in-2008-haar-huis-antraciet-geschilderd-nu-blijkt-dat-niet-te-mogen/ AD: https://www.ad.nl/utrecht/aline-65-moet-grijze-verf-en-zonnepanelen-alsnog-van-spoorhuisje-halen-twaalf-jaar-na-de-opknapbeurt~a8db4705/ De Telegraaf: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1274993863/dominee-moet-blauwe-verf-en-zonnepanelen-van-spoorhuisje-halen

2020-10-10