U, de petitionaris
Sany0119

Behoud huisje QQLQ

1.745 ondertekeningen

Het Spoorwachtershuisje aan de Zonstraat 1 in Utrecht is in 2008 fraai opgeknapt. De muren zijn daarbij antraciet gekleurd. Sinds die tijd is het een markant punt in de buurt geworden. Maar nu, twaalf jaar na dato, heeft de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht laten weten dat zij wil dat de muren worden 'hersteld',

Petitie

Wij

Buurtbewoners, regelmatige bezoekers en passanten van het spoorweghuisje, Zonstraat 1 in Utrecht

 

constateren dat:

Dat het spoorweghuisje in 2008 prachtig is opgeknapt. Het heeft uitstraling die past bij de sfeer van het spoorwegmuseum, de singel en de Oosterbuurt. Van een onopvallend pandje is het een markant herkenningspunt geworden waar iedereen blij mee is, zeker ook door de kleur. Er blijven zelfs toeristen bij staan. 'Herstel' van de kale steen zou door de buurt als een verlies worden ervaren. Het zwarte huisje is een geschenk voor de buurt.

 

en verzoeken

Het spoorweghuisje aan de Zonstraat nr 1 te laten in de kleurstelling die het nu heeft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
19-09-2021 
Petitionaris:
Evert van der Veen 
Organisatie:
Buurtcomit√© "Tussen Spoor en Singel" 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

In gesprek met de gemeente

Bewoonster Aline Barnhoorn heeft 16 oktober een gesprek gehad met wijkwethouder Anke Klein en gisteren een tweede gesprek met Rob Zakee, directeur van de afdeling Erfgoed van de gemeente. Dat vond ze prettige gesprekken.

+Lees meer...

Afgesproken is dat de verf op de muren blijft en de zonnepanelen op het dak zolang ze in gesprek zijn. Maandelijks volgt een update van de voortgang van de gesprekken binnen de gemeente naar aanleiding van deze casus. Als er een definitieve uitspraak is, informeren we u hierover. De overweldigende steun van u als ondertekenaars en de grote belangstelling in de media hebben enorm geholpen en brengen een goede afloop steeds dichterbij. Blijf ons steunen!

28-10-2020

het loopt storm

We zijn, na nog geen week, inmiddels beland op ruim 1515 ondertekeningen online, en ruim 25 op papier. En we zijn bedolven onder media-aandacht.

+Lees meer...

Er komt eind deze week een gesprek met de wethouder en met het hoofd van de afdeling Erfgoed.

In 2018 is al gesproken is in de raad om de regels t.a.v. zonnepanelen op monumenten te versoepelen. Dat nieuwe beleid is nog steeds niet van de grond gekomen, om onbekende redenen. Maar het zou wel heel vreemd zijn om - in afwachting van nieuw beleid- het oude beleid opeens streng te gaan handhaven.

11-10-2020

Dank voor de steun / media

Bewoonster Aline Barnhoorn en petitionaris Evert van der Veen danken de inmiddels meer dan 1000 ondertekenaars voor hun steun. Wij zijn ook blij verrast door de aandacht die deze petitie krijgt in de media.

+Lees meer...

Hieronder enkele links: Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/grijs-spoorhuisje-utrecht/ RTV Utrecht: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2099199/buurt-komt-op-voor-gekleurd-spoorhuisje-utrecht-gemeente-mag-weleens-meedenken.html DUIC: https://www.duic.nl/algemeen/aline-barnhoorn-heeft-in-2008-haar-huis-antraciet-geschilderd-nu-blijkt-dat-niet-te-mogen/ AD: https://www.ad.nl/utrecht/aline-65-moet-grijze-verf-en-zonnepanelen-alsnog-van-spoorhuisje-halen-twaalf-jaar-na-de-opknapbeurt~a8db4705/ De Telegraaf: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1274993863/dominee-moet-blauwe-verf-en-zonnepanelen-van-spoorhuisje-halen

10-10-2020